Tuesday, November 26, 2013

RX-WATER PILIHAN SAYA!

Alhamdulillah, di pejabat sudah ada dispenser air Coway. Tidak lagi kami minum air RO yang perlu diangkut tong-tongnya. Tong-tongnya pula disusun di tangga pejabat hingga menyemakkan pemandangan dan agak menjejaskan imej syarikat.

Air dari dispenser ini tentunya lebih baik berbanding air RO yang selama ini kami teguk. Bagaimanapun, setelah bertahun-tahun minum air dari penapis RX-Water, nyata air dari penapis Coway belum dapat menandingi rasa air dari penapis RX-Water keluaran Dato' Dr. Nordin Darus.

Saya bukan mahu berkempen bagi pihak RX-Water, tetapi terbukti rasanya cukup sedap. Manisnya lain dan ia jauh lebih lembut! Justeru, saya sering membawa bekal air RX ke mana-mana. Maka tidak hairan kalau harga penapis air RX agak mahal berbanding penapis lain kerana kualiti air yang terhasil memang tinggi dan ia dihasilkan untuk tujuan kesihatan.

Kerap kali apabila berjalan-jalan di kompleks membeli-belah, promoter penapis dari pelbagai jenama termasuk Coway cuba menawarkan penapis mereka. Saya menjawab, "Terima kasih. Saya tak mahu, di rumah sudah ada RX-Water." Mendengar saja jenama RX-Water, mereka tidak lagi cuba memujuk.

Pada suatu ketika di Giant Kelana Jaya, saya dihadang daripada berjalan oleh promoter Coway (pemuda Melayu), "Kak, hari ni kita bagi harga promosi ... ."

"Tak apa dik, terima kasih ya. Kat rumah dah RX-Water."

"Ooo! Kak, sebenarnya air Dr Nordin tu memang yang terbaik. Akak jangan tukar jenama lain ... ."

Dalam hati saya, 'Biar benar budak ni, orang Coway tapi menyokong jenama lain.'

Apa pun, RX-Water dengan motonya "Terapi Penyembuhan Melalui Air" nyata keluaran Muslim bumiputera. Saya amat bangga dengan Dr. Nordin Darus. Dan bagi saya, biar apa pun jenama penapis air, ia wajib ada di setiap rumah melainkan di rumah kita ada perigi yang airnya sesuci air zamzam!

3 comments:

poj said...

kt umah pon ader sebiji rx water dr nordin ni.. dlu anak tiap bulan kena tonsil, tp sejak minum rx water alhamdulillah, tak penah kena tonsil dh skang.. klu batuk & selsema pon, bykkan minum rx water, insyaAllah berkesan..

SURAIYA PAUZI said...

Ya betul Poj,sudah 8 tahun sy dok minum air RX, bila minum air lain rasa lain macam. Kalau tonsil boleh hilang, itu maknanya RX-water mmg terbaik.

obat pelangsing tradisional aman said...

syukurlah kalo dah ganti